House Big Bay

This client’s brief forms the basis of our design, which we believe leads to the success of a project and has enabled Holloway and Davel Architects to become one of South Africa’s top architectural firms.

This is a home that pays homage to outdoor patio living. This Cape Town residential architecture has a large central patio area that forms the heart of this home. All facades of the home have smaller patios that take in the views of the surroundings of Big Bay. Situated in Dune Ridge Estate in Big Bay, this house is securely enveloped within its context.

The client brief included the remodelling of the existing kitchen, main bedroom and en-suite bathroom, walk in closets and guest bedrooms with private balconies. The grand staircase railing was removed and replaced with a modern glass balustrade. A study nook was created below the staircase for the children. The central living area is open plan with more private wings closed off with pocket doors that can be easily closed to allow for privacy when entertaining.

The views of the surrounding landscape is framed throughout the house. The material palette used is low in maintenance and will therefore reduce the home’s carbon footprint over the long run. Care was taken with the additions of new windows and stack doors as to minimize energy efficiency of the new additions.

House Big Bay

This client’s brief forms the basis of our design, which we believe leads to the success of a project and has enabled Holloway and Davel Architects to become one of South Africa’s top architectural firms.

This is a home that pays homage to outdoor patio living. This Cape Town residential architecture has a large central patio area that forms the heart of this home. All facades of the home have smaller patios that take in the views of the surroundings of Big Bay. Situated in Dune Ridge Estate in Big Bay, this house is securely enveloped within its context.

The client brief included the remodelling of the existing kitchen, main bedroom and en-suite bathroom, walk in closets and guest bedrooms with private balconies. The grand staircase railing was removed and replaced with a modern glass balustrade. A study nook was created below the staircase for the children. The central living area is open plan with more private wings closed off with pocket doors that can be easily closed to allow for privacy when entertaining.

The views of the surrounding landscape is framed throughout the house. The material palette used is low in maintenance and will therefore reduce the home’s carbon footprint over the long run. Care was taken with the additions of new windows and stack doors as to minimize energy efficiency of the new additions.